Wil jij op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog verschijnt?

 

Was de ontmoeting met Nout synchroniciteit?

 

 

‘Waarom doe je aan astrologie?’, werd mij pas gevraagd. Er ging meteen van alles door me heen. En toen kwam Nout naar boven. Nout, de man die mij heeft aangezet tot astrologie.

Ik zit op het bankje voor de bieb met mijn boeken over astrologie op schoot als hij mijn kant op komt lopen. Een oudere man met een rugzak en een vriendelijk gezicht. Maar ik ga veel te snel.

 

 

Advies van mijn psych
Ik zit daar omdat mijn psych me heeft aangeraden me te gaan verdiepen in het enneagram of in astrologie. In de bieb zie ik al snel dat het enneagram niets voor mij is. Dus daar zat ik dan met mijn boeken over astrologie op schoot. Als Nout richting het bankje komt, stop ik snel de boeken in mijn tas. ‘Wat zal hij over mij denken als hij die boeken ziet?’
 

Mijn geboortedatum?
Nout vraagt of hij naast me mag komen zitten en stelt zich voor. Natuurlijk mag dat! Hij zit nog maar net of hij haalt een boek uit zijn tas en begint te vertellen. Dat hij elke week een hele dag op stap gaat in een stad die hij niet kent. Hij maakt dan graag een praatje met de mensen die hij op straat tegenkomt. Hij houdt zich bezig met astrologie en vraagt of hij mijn geboortedatum mag weten... Dan gaat hij mij iets vertellen. Serieus?!?! Ik denk dat ik van het bankje afval.


Wat was dit?
Hij slaat het boek open (later leer ik dat het een efemeride was, een boek waarin alle standen van de planeten staan voor meerdere jaren) en begint allemaal karaktereigenschappen te benoemen. Die ik volledig herken! Hoe kan dit? Ik ken deze man niet en hij kent mij ook niet. Na een praatje van ongeveer een kwartier waarin hij mij van alles over mezelf vertelt, laat hij me verbluft achter op het bankje. Hoe kon dit? Wat was dit?


Meer weten
Je snapt dat ik de boeken in no-time uitlees en dat ik daarna op zoek ga naar een cursus in de buurt. Het wordt een 10-delige cursus, die heel interessant is, maar waar ik het eigenlijk bij wil laten. Tot Emma, onze dochter, wordt geboren. Er gebeurt zoveel met me dat ik meer wil weten over die wonderlijke wereld van de astrologie.

Dat is ook het moment waarop mijn zoektocht begint. Een zoektocht naar kennis verandert onderweg in een tocht naar mezelf. Een ontdekking van wie ik in wezen ben en wat ik nodig heb. Een prachtige ontdekkingsreis die nog lang niet klaar is. Elke dag zijn er nieuwe inzichten en nieuwe leermomenten.


Synchroniciteit
Dus je snapt wel dat ik heel erg blij ben dat Nout die dag naast me kwam zitten! Het duurt dan nog een paar jaar voor ik van het begrip synchroniciteit hoor, maar achteraf is dit voor mij een heel bijzonder staaltje van synchroniciteit!

Precies als de kerkklok luidt, gaat de bel. Alsof ze op de hoek heeft staan wachten. Janna komt binnen. ‘Heel nieuwsgierig’, zegt ze. Ja, dat ben ik ook. Ik denk even terug aan de voorbereidingen van de afgelopen week.

04-05-2022

Ik zie ze ineens voor me. De Keizer en De Keizerin uit de tarot. Ik lig op de mat. Een yogales over yin en yang. Marleen legt tijdens de oefeningen het verschil uit én dat ze niet zonder elkaar kunnen. Middenin de les zit als overgang een korte visualisatie. En het beeld van het paar plopt spontaan in me op.

14-04-2022

Iedereen heeft het tegenwoordig maar over loslaten. 'Laat los joh!' of 'Daar kun je toch niets aan veranderen, gewoon loslaten...'
Maar zo gewoon is dat loslaten helemaal niet.

27-02-2022

Als je in aanraking komt met de psychologie van Jung wordt alles anders. Ook de liefde. Jung heeft daar namelijk een erg ontnuchterende quote over: „Verliefdheid is een aangename vorm van bewustzijnsvernauwing, waarbij complexherkenning een grote rol speelt”.

13-02-2022

Als droomwerker wordt mij vaak gevraagd of ik naar iemands droom wil luisteren. Zo ook Mieke, zij had een jeugddroom opnieuw gedroomd en was benieuwd wat dit betekende. En waarom kwam deze droom juist nú weer langs?


02-02-2022

'Goed voor het oude' is de leus die bij een retrograde planeet hoort. Daarom 6 tips voor jou die je helpen deze energie te benutten en er zelfs gebruik van te maken.

21-01-2022

Een beslissing nemen is het moeilijkste dat er is! Al doen we het eigenlijk de hele dag door in het klein.

We kiezen wat we als ontbijt nemen: pap of brood. We kiezen wat we aantrekken: wel of geen jas. En we kiezen hoe we naar het werk gaan: lopend of met de fiets.

Maar met andere beslissingen (wel of niet doen, vasthouden of loslaten, gaan of blijven) hebben we het vaak een stuk moeilijker. We vragen zelfs hulp aan een ander: "Wat zou jij doen?", "Wat denk jij?". Toch doen we dan meestal niet wat die ander ons aanraadt..... Waarom eigenljk niet?


20-01-2022

Mercurius gaat weer retrograde lopen. Retrograde? Wat is dat nou eigenlijk?

02-01-2022

Elk jaar schrijf ik tussen Kerst en Driekoningen met nog meer aandacht dan normaal mijn dromen op. Waarom? Omdat deze tijd een bijzondere sfeer heeft.

17-12-2021

"Maar jij doet dat zelf toch ook mam?" Ik sta meteen met mijn mond vol tanden. Ze heeft gelijk! Ik spreek haar aan op iets wat ik zelf ook doe.

18-11-2021

“Leren van je klanten? Waar heb jij het over?” Klanten spiegelen, net als alles om ons heen, ons innerlijk. Dus ook mijn klanten spiegelen mij.

07-08-2021

Oh jee ik mis wat onder mijn voet. Het voelt heel naar. Mijn man komt de gang in nadat hij mij heeft horen roepen. Ik sta met mijn platte voet op de grond nadat ik de laatste trede van de trap heb gemist.

10-07-2021

Ronald leest zijn tekst voor met een stem waar verbazing in doorklinkt. Om die verbazing te onderstrepen zeg ik lachend: ‘En dat schrijf je zomaar op!’ ‘Ja’, zegt hij voorzichtig,’ik ben er beduusd van!’

17-04-2019

Voor mij is het net of ik met iemand in gesprek ben. Na jaren van af en aan schrijven (het lag eraan of er veel in mijn leven aan de hand was), schrijf ik nu dagelijks. Het is een oor waar ik terecht kan. Een plek waar ik me gehoord voel en waar geen woord ooit te veel of te weinig is.

16-11-2018

"Is het zó makkelijk?" is een vraag die ik mezelf de week van de schrijfretraite regelmatig heb gesteld. En niet alleen ik, ook de andere deelneemsters waren vooral met deze vraag bezig. Nu zul je vast denken 'Waar gaat dit over?' en dat snap ik. Blijf nog even hangen want ik ga zo vertellen waarom die vraag me steeds zo bezig hield.

30-08-2018

Wat ik precies doe ?
Tja, waar moet ik beginnen :-)

Laat ik beginnen met waar het allemaal mee begon: Astrologie!

11-09-2016

Wat vind ik het eigenlijk leuk om te vertellen wat ik doe :-)

Vandaag had ik bedacht iets te vertellen over tarot. Wat is dat nou precies en wat doe ik ermee ?

11-09-2016

We hebben astrologie en tarot in de vorige delen al gehad, dus blijft het werken met dromen over :-)

11-09-2016