Wil jij op de hoogte gehouden worden als er een nieuw blog verschijnt?

 

Was de ontmoeting met Nout synchroniciteit?

 

 

‘Waarom doe je aan astrologie?’, werd mij pas gevraagd. Er ging meteen van alles door me heen. En toen kwam Nout naar boven. Nout, de man die mij heeft aangezet tot astrologie.

Ik zit op het bankje voor de bieb met mijn boeken over astrologie op schoot als hij mijn kant op komt lopen. Een oudere man met een rugzak en een vriendelijk gezicht. Maar ik ga veel te snel.

 

 

Advies van mijn psych
Ik zit daar omdat mijn psych me heeft aangeraden me te gaan verdiepen in het enneagram of in astrologie. In de bieb zie ik al snel dat het enneagram niets voor mij is. Dus daar zat ik dan met mijn boeken over astrologie op schoot. Als Nout richting het bankje komt, stop ik snel de boeken in mijn tas. ‘Wat zal hij over mij denken als hij die boeken ziet?’
 

Mijn geboortedatum?
Nout vraagt of hij naast me mag komen zitten en stelt zich voor. Natuurlijk mag dat! Hij zit nog maar net of hij haalt een boek uit zijn tas en begint te vertellen. Dat hij elke week een hele dag op stap gaat in een stad die hij niet kent. Hij maakt dan graag een praatje met de mensen die hij op straat tegenkomt. Hij houdt zich bezig met astrologie en vraagt of hij mijn geboortedatum mag weten... Dan gaat hij mij iets vertellen. Serieus?!?! Ik denk dat ik van het bankje afval.


Wat was dit?
Hij slaat het boek open (later leer ik dat het een efemeride was, een boek waarin alle standen van de planeten staan voor meerdere jaren) en begint allemaal karaktereigenschappen te benoemen. Die ik volledig herken! Hoe kan dit? Ik ken deze man niet en hij kent mij ook niet. Na een praatje van ongeveer een kwartier waarin hij mij van alles over mezelf vertelt, laat hij me verbluft achter op het bankje. Hoe kon dit? Wat was dit?


Meer weten
Je snapt dat ik de boeken in no-time uitlees en dat ik daarna op zoek ga naar een cursus in de buurt. Het wordt een 10-delige cursus, die heel interessant is, maar waar ik het eigenlijk bij wil laten. Tot Emma, onze dochter, wordt geboren. Er gebeurt zoveel met me dat ik meer wil weten over die wonderlijke wereld van de astrologie.

Dat is ook het moment waarop mijn zoektocht begint. Een zoektocht naar kennis verandert onderweg in een tocht naar mezelf. Een ontdekking van wie ik in wezen ben en wat ik nodig heb. Een prachtige ontdekkingsreis die nog lang niet klaar is. Elke dag zijn er nieuwe inzichten en nieuwe leermomenten.


Synchroniciteit
Dus je snapt wel dat ik heel erg blij ben dat Nout die dag naast me kwam zitten! Het duurt dan nog een paar jaar voor ik van het begrip synchroniciteit hoor, maar achteraf is dit voor mij een heel bijzonder staaltje van synchroniciteit!